Οργανωμένα Σύνολα

Φίλοι και φίλες,

Ανταποκρινόμενοι στις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής μας, σας στέλλουμε τους χαιρετισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποδήμων Βουνίου μέσω του διαδικτύου. Ευελπιστούμε σε μια αποδοτική επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας του χωριού μας, η οποία θα αποβεί σε όφελος της αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλουμε μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός μας είναι μέσα από την ιστοσελίδα μας, να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις μας οι οποίες αποσκοπούν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αποδήμων Βουνιωτών, ως επίσης και στην προσέλκυση περισσοτέρων φίλων που είναι λάτρεις της υπαίθρου και της παράδοσης, να επισκεφθούν το όμορφο Βουνί και να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ο επισκέπτης του χωριού έχει πολλά να κερδίσει από μια περιήγηση στο Βουνί. Θα χαρεί μια απίθανη διαδρομή, θα απολαύσει το απαράμιλλο καθαρό και ξηρό κλίμα, θα περιηγηθεί στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσει την άθικτη και πλούσια παραδοσιακή αρχιτεκτονική κληρονομιά, θα δοκιμάσει παραδοσιακούς μεζέδες στις ταβέρνες και θα επισκεφθεί τα αξιοθέατα, όπως την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, το σχολείο, τις χαβούζες, το μουσείο λαϊκής κληρονομιάς, το οινολογικό κέντρο, τον παλιό παραδοσιακό ελιόμυλο, το πάρκο και το καταφύγιο κυπριακού γαϊδουριού.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα του χωριού μας και θα χαρούμε να σας δούμε σε μια από τις πολλές μας εκδηλώσεις .

O Σύνδεσμος Αποδήμων Βουνίου Λεμεσού ιδρύθηκε το 1980 από μια ομάδα προοδευτικών Βουνιωτών και οι κύριοι στόχοι του είναι:

α) η σύσφιξη των δεσμών των αποδήμων Βουνιωτών με την γενέτειρα τους.
β) η στενότερη συνεργασία μεταξύ των ανά τον κόσμο Βουνιωτών, η ενημέρωση τους για τη σημερινή κατάσταση του χωριού μας, τις ανάγκες και τρόπους επίλυσης με μεγαλύτερη κινητοποίηση και συντονισμό των δραστηριοτήτων τους.
γ) η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και συνεργασίας με τις αρμόδιες κοινοτικές ή άλλες τοπικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων και την κατάρτιση σχεδίων για ανάπτυξη του χωριού ως επίσης και την συνεργασία με άλλες συγγενείς κοινότητες όπως Σούνι-Ζανατζιά, Λατσί, Κτίρι, Στερακόβουνος.
δ) η συστηματοποίηση των προσπαθειών για την ανάπτυξη και πρόοδο του χωριού με την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής για αξιοποίηση του χωριού μας ως τουριστικού θερέτρου ή μόνιμου χώρου διαμονής, έχοντας στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας του και την πρόοδο του χωριού.
ε) η ενίσχυση κάθε μορφωτικής, πνευματικής και πολιτιστικής κίνησης στο χωριό.
ζ) η διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, η συντήρηση των μνημείων και η αναπαλαίωση των σπιτιών διατηρώντας την παραδοσιακή τους μορφή.
η) η προσπάθεια διατήρησης παλαιών ηθών και εθίμων.
θ) η ανάπτυξη συνεργασίας με άλλους Συνδέσμους Αποδήμων στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για όλους τους πιο πάνω σκοπούς έχουν μέχρι σήμερα εργαστεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου με αρκετή επιτυχία.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποδήμων Βουνίου είναι:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΟΒΗ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΦΡΙΞΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥΣ ΜΕΛΟΣ
ΔΟΞΟΥΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕΛΟΣ
ΚΑΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΛΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΦΙΛΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΜΕΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ

Πηγή: Σύνδεσμος Αποδήμων Βουνιού

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΟΥΝΙΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Ιδρύεται γυναικείος όμιλος στο χωριό Βουνί επαρχίας Λεμεσού με την επωνυμία «Γυναικείος Όμιλος Βουνιού» που από τώρα και μετά θα αναφέρεται απλώς με τη λέξη «Όμιλος»

ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η έδρα του Ομίλου είναι το Βουνί στο οποίο θα συγκαλούνται οι συνεδρίες και συγκεντρώσεις. Επιστολές και Έγγραφα προς το Σύνδεσμο θ’ απευθύνονται στην πιο πάνω έδρα.Η επιτροπή μπορεί να συγκαλέσει συνεδρίες και συγκεντρώσεις και σ’ οποιοδήποτε άλλο μέρος.Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο συντονιστικό και καθοδηγητικό Σώμα των μελών του.

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
O Γυναικείος όμιλος
Επιδιώκει την ανάπτυξη των σχέσεων και την τακτική επικοινωνία μεταξύ των μελών του γι’ ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για προαγωγή διαφόρων ζητημάτων.

 1. Διαθέτει οικονομικούς πόρους τους οποίους χρησιμοποιεί για την υποβοήθηση και προαγωγή των έργων και τους οποίους εξασφαλίζει όπως προνοείται από το Καταστατικό του.

ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

 1. Με τακτικές και έκτακτες συγκεντρώσεις και συσκέψεις των μελών.
 2. Με κατάλληλες διαλέξεις προς τα Μέλη του Ομίλου.
 3. Με την ίδρυση ταμείου για την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου και την εκπλήρωση των σκοπών και αρμοδιοτήτων του.1. Με τη συνεργασία με διάφορες Αρχές, Κρατικούς, Ημικρατικούς ή Ιδιωτικούς Οργανισμούς για την επίτευξη των σκοπών και αρμοδιοτήτων του Ομίλου.

ΜΕΛΗ

 1. Μέλη του Ομίλου είναι όλοι ανεξαίρετα νοουμένου ότι έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή τους.
 2. Η εγγραφή νέων μελών επιτρέπεται πάντοτε και σε οποιοδήποτε χρόνο. Τα μέλη δικαιούνται κάθε στιγμή να αποχωρήσουν από τον Όμιλο ύστερα από έγγραφη επιστολή τους προς το Γραμματέα του Ομίλου και μετά που θα έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις ή/και οφειλές τους προς τον Όμιλο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

 1. Όλα τα μέλη έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
 2. Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται αφού τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Όμιλο.
 3. Τα μέλη έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις του Ομίλου.
 4. Τα μέλη οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού και τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, της Γενικής Συνέλευσης και να συμβάλλουν στην πρόοδο του Ομίλου.
 5. Μέλος που διαγράφεται, αποχωρεί ή αποβάλλεται από το Σύνδεσμο, δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στην περιουσία του Συνδέσμου και δεν απαλλάσσεται των οφειλών του προς τον Όμιλο.
 6. Μέλος που αποχωρεί στερείται όλων των ωφελημάτων και δικαιωμάτων του, αλλά  μπορεί να επανεγγραφή κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και καταβολής όλων των οφειλών του.
 7. Τα μέλη οφείλουν να καταβάλλουν έγκαιρα τις συνδρομές τους σε χρόνο που καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα ειδοποιούνται από τον Ταμία με επιστολή.

ΠΟΡΟΙ

 1. Ετήσια συνδρομή των μελών που καθορίζεται από την Ετήσια Γενική Συνέλευση ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η οποία δεν είναι κατώτερη από €20 (ευρώ).
 2. Έκτακτες εισφορές των μελών.
 3. Το προϊόν οποιωνδήποτε πολιτιστικών, μουσικών ή άλλων εκδηλώσεων του Ομίλου.
 4. Εισφορές, δωρεές, προϊόν εράνου ή άλλο εισόδημα που περιέρχεται νόμιμα στον Όμιλο.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα, Βοηθό Γραμματέα, Ταμία, Βοηθό Ταμία και 4 μέλη και ψηφίζεται κάθε δύο χρόνια  στη Γενική Συνέλευση. Ο πρόεδρος είναι πάντοτε ένας.(με εξαίρεση το σημερινό συμβούλιο όπου υπάρχουν 2 (δύο) πρόεδροι που προεδρεύουν εκ περιτροπής ανά εξαμηνία.)

 1. Πρόεδρος.
  Ο πρόεδρος προεδρεύει των συνεδριών του Ομίλου. Εποπτεύει τη λειτουργία του Ομίλου και συνυπογράφει με το Γραμματέα όλα τα έγγραφα του Ομίλου και συγκαλεί μαζί με το Γραμματέα τις Γενικές Συνελεύσεις.
 2. Αντιπρόεδρος
  Ο Αντιπρόεδρος βοηθά τον Πρόεδρο στην εκτέλεση των καθηκόντων του και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει ή κωλύεται, με τις ίδιες εξουσίες και δικαιώματα.
 3. Γραμματέας
  Ο Γραμματέας τηρεί το Μητρώο Μελών του Ομίλου. Τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου. Διεξάγει όλη την αλληλογραφία, τηρεί αρχεία, κρατεί τη σφραγίδα και συνυπογράφει με τον Πρόεδρο όλα τα έγγραφα του Ομίλου.
 4. Βοηθός Γραμματέας
  Ο Βοηθός Γραμματέας βοηθά το Γραμματέα στην εκτέλεση των καθηκόντων του και τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει ή κωλύεται.
 5. Ταμίας
  Ο ταμίας τηρεί βιβλίο Ταμείου στο οποίο καταχωρεί όλες τις εισπράξεις και πληρωμές του Ομίλου. Τηρεί βιβλίο για όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου. Δίνει λεπτομερή στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Ομίλου. Εγκεκριμένοι ελεγκτές ελέγχουν τον ταμία και τηρούν τα οικονομικά του Ομίλου.
 6. Βοηθός Ταμίας
  Ο βοηθός Ταμίας βοηθά τον Ταμία στην είσπραξη των συνδρομών και γενικά στην εκτέλεση των καθηκόντων του και τον αναπληρώνει όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η Γενική Συνέλευση θα διεξάγεται ετησίως τον μήνα Αύγουστο με ημερομηνία που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Για να είναι απαρτία θα πρέπει να είναι παρόντες το 50% + 1(ένας)των μελών του Ομίλου. Μετά την πάροδο μισής ώρας, τότε απαρτία θεωρούνται οι παρόντες για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Το κάθε μέλος δικαιούται ένα (ένα) ψήφο εκτός του προέδρου που δικαιούται 2 (δύο)ψήφους.
Στη Γενική Συνέλευση θα μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε καταστατικές τροποποιήσεις μετά από εισηγήσεις μελών και μετά από ψηφοφορία.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Ο Όμιλος θα έχει την επίσημη σφραγίδα του που θα φέρει την επωνυμία του και θα χρησιμοποιείται σε όλα τα επίσημα έγγραφα και αποδείξεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 • ΑΝΘΗ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 • ΠΩΛΕΤ ΣΠΑΝΟΥ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 • ΔΟΞΟΥΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 • ΑΘΟΥΛΛΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ – ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 • ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΤΑΜΙΑΣ
 • ΑΝΤΡΟΥΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ – ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑΣ
 • ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΜΕΛΟΣ
 • ΜΑΡΙΓΩ ΚΟΚΚΙΝΟΥ   – ΜΕΛΟΣ
 • ΛΟΥΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΜΕΛΟΣ
 • ΧΡΥΣΩ ΦΡΙΞΟΥ  – ΜΕΛΟΣ
 • ΝΕΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ – ΜΕΛΟΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΙΛΟΥ

 • ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΙΟΥ
 • ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 • ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΟΡΟ
 • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΠΑΖΑΡΑΚΙΑ
 • ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
 • ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
 • ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
 • ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
 • ΤΥΠΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉΣ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ
 • ΤΥΠΩΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

© Copyright 2023 - Βουνί / Designed & Developed by NETinfo Plc